top of page

MAKER VE MAKER HAREKETÄ°

Maker çok çeşitli alanlarda üretebilir. Çoğunlukla teknolojiyle uğraşıyor olması, onu mühendisliğe yakın kılar. Maker sıfırdan hiç olmayan birşeyi hayal edip üretebilir. Bu yüzden sensörlerle çalışan sistemler de kurgulayabilir, evde yokken yerine bakacak bir robot da. Üretimi tamamen kendi yaratıcılığıyla sınırlıdır. Bazen hepimizin ihtiyacı olan ama hiç aklımıza gelmemiş basit bir düzenek üretir, bazen de dünyanın öbür ucundaki bilimcilerin üzerine çalıştığı bir teknolojiyi yaratır

Dünyanın her yerinde oyuncakların içlerini açıp kurcalayan, gördüklerini dönüştüren, yenilikçi/yaratıcı çocuklar vardı, her zaman da olacaklar. 2000’lerde milenyum coşkusunu yaşarken, bir gün dünyanın yapay zekalar, robotlar, 3D yazıcılar üreten bir yer olacağını sadece hayal etmiştik. Tüketimin kaçınılmaz olduğu bu çağa, geri/ileri dönüşüm, inovasyon, açık kaynak gibi birçok yeni kavramla cevap veren yeni bir nesil, artık üretime geçiyor.

Maker Hareketi (Maker Movement); teknolojiyle D.I.Y. (Do It Yourself / Kendin Yap) kültürünü bir araya getiren, dünyada her geçen gün daha çok yayılan bir akımdır.


ARCHIVES

POPULAR TAGS

Henüz etiket yok.
  • robot
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page